18 января 2024

Мужнім Захисникам Донецького аеропорту

Тут небо таке блакитне,
А хмари яскраво білі!
Чому ці красиві люди Втомлені і посивілі?
Межа тут: чуже і наше,
Он снайпер вдивляється в вічко
І промах буває рідко
Що вдень, що темної нічки.
Тут мужньо стоять на сторожі
І доньки, й сини України,
Навалу тримають ворожу,
Кордони моєї країни.
Тут смуток і радість межують,
Гартуються в обстрілах долі,
І небо до вас прихиляється
За правду в борні і волю.
Дивлюсь я у небо тихе,
На хмарки у нім білопінні.
Я вами пишаюсь, друзі,
І дякую вам уклінно!...

(16 січня 2015 року Валентина Ущенко – сучасна українська поетеса, письменниця, перекладачка, авторка книг та посібників для дітей та дорослих)


День вшанування захисників Донецького аеропорту, також День пам'яті кіборгів — день вшанування пам'яті захисників, які тримали оборону Донецького аеропорту з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року під час війни на сході України. Відзначається щороку 20 січня, згідно зі спільним Наказом Міністра оборони України та Головнокомандувача Збройних Сил України.

Україна вшановує подвиг відважних захисників Донецького аеропорту імені Прокоф’єва — неприступної фортеці, яка стала символом незламності та бойового духу нашого війська. Це дні пам’яті героїв, які утримували ДАП, протистоячи російському агресору. Бої за Донецький аеропорт стали одними з найзапекліших у російсько-українській війні, що триває восьмий рік поспіль. Героїчна оборона ДАП тривала 242 дні.

За 8 місяців оборони у Донецькому аеропорту загинуло 97 оборонців, п’ятьох із них удостоєно найвищої державної нагороди «Герой України» посмертно. Ще троє військовослужбовців досі вважаються зниклими безвісти. Пам’ятаємо кожного...

Ніколи не забудемо їхню звитягу і відчайдушне прагнення боронити Україну та її громадян. Подвиг українських воїнів — назавжди у народній пам’яті.

За сталевий характер і безстрашність українських захисників Донецького аеропорту назвали «кіборгами». На межі людських можливостей, під численними обстрілами та облогами ворога, вони до останнього утримували цей форпост.

Слова безмежної вдячності та низький уклін нашим відважним воїнам.

«Кіборги» вистояли, не витримав бетон...


Допомога 53ОМБР
Підтримай збір для військових 53 ОМБР на батареї для дрона та рацій

22 декабря 2023


Дорогі наші клієнти!

Повідомляємо вам про графік роботи нашого інтернет-магазину DETMIR.COM.UA у новорічні свята.

Починаючи з 27 грудня 2023 року, всі нові замовлення, які будуть розміщені на нашому сайті, будуть оброблятися та відправлятися вже з 03 січня 2024 року.


Бажаємо вам незабутніх новорічних свят та веселих святкувань Нового 2024 Року!
З нетерпінням чекаємо можливості надавати вам якісні товари та відмінний сервіс у новому році.
Дякуємо за ваш вибір та довіру!

4 декабря 2023


Терміновий збір!

Нашому підрозділу 2ср 1сб 53омбр потрібні додаткові акумулятори для дронів і радіостанцій. Необхідні прямо зараз. Ситуація в районі Авдіївки вкрай напружена і обладнання втрачається і виходить з ладу. І це не закінчиться ані сьогодні ані завтра...
Тож збираємось до купи і долучаємось. Без вас цього не зробить ніхто.

76.000 гривень це:

  • 4 батареї для дронів;
  • 20 батарей для радіостанцій.

Банка:
https://send.monobank.ua/jar/6aLczocqRD

Картки:
UAH Моно 5375 4112 1265 9036
UAH Приват 5363 5420 9391 4878

PayPal:
a.brishuta@gmail.com


Звіти в коментарях в группі.

10 ноября 2023

Для нового проєкту шукаємо творчих та креативних авторів, які профі у гуморі, майстри лаконічності та розуміють дітей, як самих себе!

Якщо ви:
- вже маєте готові розважальні тексти для дітей віком 7-12 років,
- або знаєтеся на трендах у гуморі для дітей такої вікової категорії і готові викладатися на всі 100%, ставши справжнім гуру дитячого сміху;
запрошуємо заповнити анкету за посиланням: https://forms.gle/mvHviKW3AGxtTZeVA!

Вже не терпиться побачити тебе у нашій драйвовій команді!
Якщо ж ви знаєте когось, кого зацікавить така пропозиція, гукайте в коментарі чи перепостіть, будь ласочка, собі на сторінку!

1 ноября 2023


Бажаю всім здоров'я!

Я лейтенант Ущенко Дмитро, працюю у видавництві "Ранок".
Служив з березня 2022 року в ЗСУ, з травня 2022 року у складі 53 омбр, разом пройшли Вугледар, Зайцеве, Бахмут, наразі з пораненням лікуюсь.
З Вашою допомогою вже закрили збір коштів на штурмові тепловізори та пнв (звіт можна побачити в групі у ФБ).
Ми всі знаємо, що зараз відбувається на східному напрямку. Бійці 2ї роти 1 стрілецького батальйону 53 омбр тримають оборону саме там, в однієї з найгарячіших локацій. І їм потрібна ваша допомога. Під час бойових дій втрачено запас дронів і якомога скоріше потрібна заміна...
Будь ласка, долучайтесь донатами та репостами. Одна кава, одна піца, один коктейль, нові кросівки - ми можемо прожити без цього. На нулі мова не йде про "прожити", там мова йде про "вижити". А виживати не маючи очей в небі дуже важко.
Моїм хлопцям в Авдіївці терміново треба дрони, поки вирішили зібрати на один DJI Mavic 3T Enterprise та підсилювач з направленою антеною Alientech Duo II
комплект коштує біля 205 000 грн.

Прошу долучитися до збору коштів, бійцям 2р 1б 53 омбр
Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/6DivfNDqFR

Номер картки банки
5375 4112 0511 8867

15 сентября 2023


Бажаю всім здоров'я!

Я лейтенант Ущенко Дмитро, працюю у видавництві "Ранок".
Служив з березня 2022 року в ЗСУ, з травня 2022 року у складі 53 омбр, разом пройшли Вугледар, Зайцеве, Бахмут, наразі з пораненням лікуюсь.

Разом з такими ж бійцями, пораненими, що лікуються та наразі не можуть приймати участі у бойових виходах підрозділу організували збір коштів на штурмові тепловізори та пнв, такі що кріпяться до каски. Тепловізор вже купили, за декілька днів доставимо на передову, зараз збираємо на прибор нічного бачення AGM PVS-14 NL1i echo itt, щоб закрити потреби штурмового відділення повністю, коштує один 130.000 грн.

Прошу долучитися до збору коштів, бійцям 2р 1б 53 омбр
Бійцям 1б 2р 53 омбр

На штурмові тепловізори, пнв та прибори нічного бачення

? https://send.monobank.ua/jar/95ociFWmX6

UAH Mono 5375 4112 0761 0762
UAH Приват 5363 5420 9391 4878
PayPal: a.brishuta@gmail.com

Приєднатись до збору на прибор нічного бачення 


Додаткова інформація також буде розміщена на сторінці https://www.facebook.com/groups/1664268230734026/permalink/1671375306689985/

5 сентября 2023
Київбукфест 2023


ПРО ПОДІЮ

ЛАСКАВО ПРОСИМО

Презентуємо нову, втім не менш грандіозну книжкову подію 2023 року – KyivBookFest, яка відбудеться 8-10 вересня в місті Київ, у торговельному центрі  .

Представники Detmir.com.ua, будуть знаходитись на 1 поверсі, стенд D1.4

KyivBookFest – це не просто книжковий фестиваль. Це перша за історію книговидавничої галузі незалежної України подія, в якій будуть максимально враховані інтереси видавців.

Фестиваль відбуватиметься у двох паралельних форматах:

  • Книжкова виставка-продаж – локація з вільним входом, де відвідувачі зможуть поспілкуватися з видавцями та придбати як бестселери, так і нові видання.
  • Галузевий форум – місце для всіх подій книжкової сфери, програма якої складатиметься з блоків, серед яких професійні події, військова тематика, дизайнерські заняття, презентація новинок книжкової сфери, дитяча програма... і багато іншого. Вхід на територію подій відбуватиметься за благодійними внесками.

Ще більше інформації можна дізнатись з офіційного сайту КиївБукФест

КиївБукФест

6 августа 2023
З Днем Повітряних Сил Збройних Сил України!

Вітаємо з Днем Повітряних Сил Збройних Сил України!

У День Повітряних Сил Збройних Сил України ми поспішаємо приєднатися до привітань на адресу всіх, хто пов’язав своє життя з Повітряними Силами Україні і бажаємо їм міцного здоров’я, успіхів і радості! Зі святом!

В 2023 році День Повітряних Сил Збройних Сил України припадає на 6 серпня.

Всі ті, хто так чи інакше пов’язує своє життя з Повітряними Силами Збройних Сил України, відзначають своє професійне свято, що носить назву «День Повітряних Сил Збройних Сил України» на підставі Указу Президента України № 579/2007 від 27-го червня 2007 року щорічно, починаючи з 2007 року в перший неділю серпня.

Зараз Повітряні Сили Збройних Сил України включають до свого складу не тільки повітряні, а й протиповітряні компоненти, серед яких знаходяться зенітно-ракетні комплекси та радіотехнічні війська, а також ряд спеціальних військ. Це і інженерні, і розвідувальні частини і підрозділи, підрозділи метеорологічного забезпечення та РХБ захисту, частини зв’язку АСУ, РЕБ, РТЗ, частини медичного та матеріально-технічного забезпечення, а також ряд спеціальних навчальних закладів, де готують військових фахівців за різними напрямами.


6 июля 2023
Книга "Бій за Київ" - столиця нескорених (українською мовою) Руденко С.В.

Книга "Бій за Київ" — столиця нескорених (українською мовою). Автор Сергій Валерійович Руденко

Книгу можливо замовити та придбати в інтернет-магазині Detmir.com.ua починаючи з 01.08.2023 року.

Про книгу "Бій за Київ"

Нова книжка українського публіциста та журналіста Сергія Руденка "Бій за Київ" з ілюстраціями Нікіти Тітова вийде друком до Дня Незалежності України від видавництва "Фабула".

Це розповідь про події російсько-української війни, а саме — про оборону Києва. Журналістська робота показує події як до початку повномасштабної війни, так і в період наступу на Київ через персональні історії. Доповнять книжку ілюстрації харківського митця Нікіти Тітова.

Книжка складається з окремих есеїв, які розгортають широку панораму оборони Києва навесні 2022 року. Руденко висвітлює не лише характер боїв за українську столицю, а й характери захисників Києва, головною дійовою особою кожного з есеїв є людина, що потрапила у вир війни.

Зі сторінок цієї книжки читачі дізнаються історії тих, хто не залишився осторонь і став на захист української столиці, про героїчне протистояння з російським ворогом на підступах до Києва. Серед героїв: Ігор Лапін, Ахтем Сеітаблаєв, Дмитро Лінькор, Андрій Хливнюк, Тетяна Чорновол, Сергій Кривоніс, брати Клички, Євген Спірін, Роман Безсмертний, Роман Ратушний, Макс Левін та інші. Короткі епізоди оборони столиці утворюють велику панораму подій початку повномасштабного вторгнення. Книжка дає уявлення не лише про характер боїв, а й про характер мільйонів українців.

“Це — книга-розповідь про тих, хто опинився у вирі російсько-української війни в Києві та в містечках і селах поблизу столиці. Книга про характер мільйонів людей, які стали на захист Києва”, – Сергій Руденко.
17 розділів книжки охоплюють аналіз подій до повномасштабного вторгнення, перші години нападу російської армії та реакцію в українській столиці, обличчя спротиву українського народу, свідчення учасників боїв та історії героїв.

Про автора книги "Бій за Київ"

Сергій Валерійович Руденко - автор

Сергій Валерійович Руденко — український публіцист, журналіст та ведучий телеканалу «Еспресо». У 2021 року в Україні вийшла його книжка «Зеленський без гриму», цю роботу у 2022 році перекладено у 25 країнах світу. Виданий у Німеччині переклад кники «Зеленський без гриму» увійшов у список бестселерів журналу Spiegel.

2 мая 2023

У середу, 3 травня, завершується реєстрація на Національний мультипредметний тест 2023 року (НМТ-2023). Тож ті вступники, які не зареєструвалися для проходження тесту, ще можуть це зробити.

Щоб зареєструватися для участі в НМТ, потенційному вступнику потрібно самостійно створити персональний кабінет на вебсайті УЦОЯО та виконати в ньому такі дії:

  • внести особисті дані й інформацію щодо участі в НМТ;
  • завантажити в електронній формі сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
  • підтвердити бажання взяти участь у НМТ;
  • надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру;
  • сформувати Сертифікат НМТ 2023 року.

До 7 травня 2023 року зареєстрований учасник матиме змогу в персональному кабінеті внести зміни (вибрати інший предмет додаткового блоку чи змінити населений пункт в Україні/ за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ), пояснили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Дати основної та додаткової сесій

За даними УЦОЯО, тестування з НМТ-2023 відбудеться у дві сесії. Основна проходитиме з 5 до 23 червня, а додаткова – з 11 по 24 липня.

З 5 до 12 червня буде додатковий період, під час якого зможуть зареєструватися ті, хто не зміг з поважних причин зареєструватися для проходження НМТ під час основного періоду реєстрації або які реєструвалися в основний період, але їм відмовили в реєстрації для участі. Не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку проведення основної сесії НМТ зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх персональних сторінок запрошення, де буде вказано дату, час і місце проведення НМТ. Учасники й учасниці додаткової сесії НМТ дізнаються про дату, час і місце проведення тестування не пізніше ніж за три календарні дні до проведення додаткової сесії НМТ.

Кількість правильних відповідей у кожному блоці учасники й учасниці дізнаються одразу після завершення виконання завдань. До 28 червня на персональних сторінках учасників і учасниць розмістять інформацію про результати основної сесії НМТ за шкалою 100-200 балів. Результати додаткової сесії з’являться до 29 липня.

Оцінка за шкалою 100-200 балів рейтингова. Щоб отримати по 100 рейтингових балів за кожен блок, достатньо набрати 4 бали з математики, іноземної мови, фізики, хімії; 5 балів – з української мови та біології, 6 балів – з історії України.

НМТ з української мови

Обов'язковий блок з української мови буде містити 30 завдань. З них 10 завдань з однією правильною відповіддю з чотирьох, 15 — з однією правильною відповіддю з п'яти, і 5 — на встановлення відповідності. Твір в рамках НМТ випускники писати не будуть.

НМТ з математики

Математика — другий обов'язковий предмет мультитеста. У цьому блоці буде 22 завдання. З них — 15 тестів, 3 завдання на встановлення відповідності, і 4 завдання, де потрібно вписати відповідь.

НМТ з історії

Цього року питання з історії охоплюватимуть другу половину XVI – початок XXI століття. У 2022 році завдання з історії зачіпали лише події останнього століття. Всього з історії буде 30 завдань. З них — 20 тестів з однією правильною відповіддю, 4 завдання на встановлення відповідності, 3 — на встановлення хронологічної послідовності та 3 завдання з вибором трьох правильних відповідей із семи запропонованих. Останні два формати питань нові для НМТ, але вже застосовувалися у ЗНО.

НМТ з інших предметів

Блок з іноземної мови буде містити 32 завдання. З них 5 тестів, 11 завдань на встановлення відповідності та 16 на заповнення порожніх місць у тексті.

З біології випускникам потрібно буде відповісти на 30 завдань. З них 24 тести, 4 завдання на встановлення відповідності та 2 завдання з вибором трьох правильних відповідей.

У блоці з хімії буде 30 завдань. З них 22 тестових завдання, 2 завдання на встановлення відповідності та 6 завдань з короткою відповіддю.

На НМТ 2023 з фізики буде 20 завдань. З них 12 тестів, 2 завдання на встановлення відповідності та 6 завдань з короткою відповіддю.

Порогові бали з НМТ для вступу

Пороговий бал для вступу на контракт у 2023 році складе 10% правильних відповідей по кожному з трьох предметів (в минулому році було достатньо дати 1 правильну відповідь по кожному предмету).

Пороговий бал для вступу на бюджет буде відрізнятися для різних спеціальностей. Для більшості достатньо буде набрати 130 балів, для спеціальностей "Право" та "Міжнародні відносини" – 140 балів, а для "Медицини" та "Стоматології" – 150 балів.

Абітурієнт може подати максимум 20 заяв на вступ, з них максимум 5 заяв на бюджет. Середній бал атестата при вступі враховуватися не буде, але буде враховуватися регіональний коефіцієнт, який визначать з наближенням дати НМТ.

Під час виконання завдань із математики, хімії та фізики можна буде скористатися деякими довідковими матеріалами та чернетками. Вони будуть доступні на платформі для виконання тестових завдань.

Для вступу у 2023 році можна використовувати результати не лише НМТ-2023, а й кількох попередніх років – НМТ-2022 та ЗНО-2021, 2020 років.