KUMON - японська методика індивідуального навчання дітей

18 июля 2018
detmir.com.ua
KUMON



Що таке KUMON?

KUMON - методика розвитку, по якій навчається 4 мільйони дітей в 49 країнах. Кожний зошит стає сходинкою розвитку того чи іншого навику і розрахований на кілька тижнів занять. Дитина самостійно справляється з ігровими завданнями, які поступово ускладнюються, а їхні успіхи допомагають їм повірити в себе. Діти, чий потенціал розвивається з KUMON, випереджають однолітків у швидкості освоєння навичок, стають більш уважними, дисциплінованими і посидющими.

Лабіринти. Тварини
Лабіринти. Транспорт
Учимося додавати
Учимося лічити від 1-30
Учимося додавати. Прості завдання
Учимося віднімати. Прості завдання
Учимося лічити від 1 до 120
Учимося розфарбовувати. Зоопарк
Учимося клеїти. Пазли-аплікації

 

Учимося віднімати


Цінності методики KUMON

  • Індивідуальність. Кожна дитина займається в своєму індивідуальному ритмі.
  • Едьютейнмент (навчання через гру). «Навчання дитини не повинно бути важким і виснажливим», - заповіт, який залишив сам Тору Кумон.
  • Самостійність. Дитина вчиться справлятися із завданням без допомоги дорослих, а коли все виходить - починає вірити в свої сили.
  • Посидючість. Виконуючи завдання регулярно, малюк тренує увагу і посидючість, звикає до формату занять, які чекають його в школі. Це допоможе уникнути подальших стресів і легше адаптуватися при вступі до першого класу.

Скільки разів на тиждень займатися?

Виконувати завдання потрібно 5 раз в тиждень. Важливо, щоб у малюка були 1-2 вільні дні. Щоб дотримати цей режим, внесіть заняття в розпорядок буднів, а у вихідні віддайте перевагу спільному відпочинку і творчості.

Починаємо заняття

Ви можете почати з тренування одного навику або займатися по трьом різним зошитів, але не більше! Щоб почати заняття, виріжте з кожного зошита по 2-6 листочків (в залежності від того, з якою швидкістю дитина виконує завдання і по якій кількості зошитів ви займаєтеся). При правильно підібраному рівні складності на заняття в 20-30 хвилин повинно йти по 6-8 листів.

Як починався KUMON

Все почалося в Японії 50 років тому, коли вчитель на ім'я Тору Кумон вирішив допомогти своєму синові Такеши в освоєнні математики. Він розробив серію коротких завдань, на виконання яких його син витрачав менше ніж 20 хвилин в день. Кожне наступне завдання було трохи складніше попереднього, тому, виконуючи їх, Такеші крок за кроком освоював складний для нього предмет і знаходив впевненість в собі.
Цей унікальний метод самонавчання був настільки вдалий, що син Тору вже через рік міг виробляти в розумі найскладніші обчислення. Побачивши результати, пан Кумон розробив програму і з читання, яка базувалася на тому ж методі. Сьогодні ці програми лежать в основі методик центрів KUMON, поширених по всьому світу.


Що відрізняє KUMON від інших програм?

KUMON не використовує модель роботи в класі. Тут не потрібен учительський контроль. Програма орієнтована на самостійне придбання навичок. Вона виховує в дитині звичку до систематичних занять і дозволяє йому відчути, що він може багато чого досягти сам.


Кому будуть корисні зошити KUMON?

Батькам

Зошити KUMON створені професійними педагогами. Вони методично вивірені і враховують особливості дитячої психології. Вам не потрібно витрачати час на пошуки розвиваючих вправ. Всі вони зібрані в продуманій програмі, за якою займаються мільйони дітей у всьому світі.

Педагогам дитячих садків та дитячих клубів

Зошити KUMON відмінно підходять для групових занять. Завдання в них інтуїтивно зрозумілі. Вам не доведеться витрачати час на пояснення того, що потрібно зробити. Вам потрібно лише направляти дитину і хвалити після виконання завдань.

Педагогам, які займаються з дітьми індивідуально

Діти люблять займатися по зошитам KUMON. Кожна вправа для них - це цікава гра! Зошити допоможуть вам урізноманітнити вашу програму занять з учнем.